joi, 1 noiembrie 2012

O româncă adevărată pentru moţii din Colegiul 9 CLUJ: Elena Uioreanu


Am decis sa va aduc la cunostinta acest interviu pentru ca mi-a plăcut foarte mult.

http://elenauioreanu.ro/

Cine este Elena Uioreanu?

Pentru mine ea este o prietena este persoana care m-a ajutat sa ajung mai aproape de Familia Regala și pe aceasta cale țin sa ii mulțumesc și sa ii promit ca o voi ajuta în campania electorala cu tot ce îmi va cere, eu și echipa din spatele meu.

Este persoana care m-a susținut necondiționat care m-a sprijinit în toate campaniile mele atât politice cât și culturale cum a fost ''Cartea ta, Lumina în Basarabia!''.

http://valentinlungu.blogspot.ro/2012/05/revista-presei-campania-cartea-ta.html
Foto: 10 mai 2012 Palatul Elisabeta, Bucuresti

Este acel gen de persoana cu care iți face plăcere sa lucrezi, care în timpul unui proiect știe sa se impună ca și lider, dar când e în afara programului are puterea sa observe la fiecare persoana din echipa ce greutăți are și sa ajute. Aceea persoana care nu uita de unde a plecat și unde promite ca va ajunge.

Așadar Votez Elena Uioreanu! Un candidat, un bun profesionist, o mama, o doamna, dar mai ales un prieten adevarat pe care te poți baza!"O femeie energică, ambiţioasă, riguroasă şi muncitoare. Sufletistă, sensibilă şi sinceră. Vorbim despre Elena Uioreanu, candidatul USL la Colegiul de deputaţi nr 9. „E timpul ca moţii din Apuseni, urmaşii lui Avram Iancu, să fie reprezentaţi în Parlament de un român, un om care ţine la valorile româneşti, la tradiţii şi la prosperitatea neamului. Oamenii de aici sînt oameni mîndri, cu o istorie în spate, care s-au bătut pentru idealurile lor. Acum e momentul ca eforturile şi dăruirea lor de-a lungul istoriei să fie răsplătite cu aceeaşi monedă. Să fie reprezentaţi cu mîndrie în Parlamentul României, iar vocea lor să se facă auzită!”, spune viitoarea parlamentară.
Reporter: Vorbeşte lumea că aţi fi obţinut această candidatură datorită soţului dvs, preşedintele Consiliului judeţean. Care este, de fapt, activitatea de partid a Elenei Uioreanu, care să o recomande pentru a candida la Camera Deputaţilor?
Elena Uioreanu: Cine spune că doar datorită soţului meu sînt astăzi candidat la Camera Deputaţilor înseamnă că nu mă cunoaşte deloc şi nu ştie nimic despre mine şi activitatea mea politică. Nu e greu pentru nimeni să afle, acum, în era informaţiei, că, deşi sînt tînără, am ştate vechi de plată în politică. Am început din liceu, aşa că nu văd de ce trebuie să mă opresc doar pentru simplul fapt că am trecut pe la Starea Civilă şi mă numesc Uioreanu. Din contră, cred că numele meu de acum e un motiv în plus să mă ambiţionez, pentru că vreau să demonstrez că politica nu este exclusiv pentru unul sau altul dintre membrii unei familii. Sînt activă în Partidul Naţional Liberal încă din 1990, iar din 1995 sînt membră în organizaţia Cluj. Iar pe atunci nu eram soţia preşedintelui Consiliului Judeţean. Şi credeţi-mă, nu am fost o răsfăţată a politicii: am muncit cot la cot alături de colegii mei! Am făcut de toate: de la lipit afişe – da, nu mi-e jenă să spun că am făcut şi aşa ceva -, am trecut prin toate etapele, fără să sar vreuna. M-am implicat în organizarea muncii de partid, am pus la cale strategii de comunicare şi tot ceea ce trebuia făcut la nivel de organizaţie. Promovarea a venit treptat şi sînt convinsă că nimeni nu m-ar fi susţinut pentru o funcţie în partid dacă nu aveam ceva care să mă recomande. În timp, am ocupat funcţii în toate structurile, la nivel local şi naţional.
Rep: Din cîte îmi amintesc, aţi fost fost şi consilier judeţean al PNL. Cînd s-a întîmplat acest lucru?
E.U.: În 2005 am intrat în Consiliul Judeţean Cluj, pe lista de consilieri a PNL. Nici asta nu a fost o întîmplare… întîmplătoare! Am fost susţinută pentru o candidatură pentru că, după 8 ani – timp în care am fost secretar al Biroului parlamentar al deputatului Anton Ionescu, respectiv şef de cabinet al senatorului Norica Nicolai -, am ajuns să cunosc ”ca-n palmă” judeţul Cluj, locurile, oamenii şi problemele reale. Fiind primul supleant pe listă, după alegerile parlamentare din 2004, am devenit titular, depunînd jurămîntul în funcţia de consilier judeţean.
Rep: Se pare că aţi avut o pauză în activitatea politică. Care este motivul?
E.U.: Pauză e impropriu spus, pentru că în viaţa politică nu există pauze. A intervenit o schimbare majoră în viaţa mea de femeie: am devenit mamă şi acesta nu este puţin lucru pentru mine. Pe plan personal, Luca a devenit prioritatea mea! Iar în politică… Pur şi simplu nu am mai lucrat pentru cariera mea, pentru că la fel de pur şi de simplu mi-am transferat toată atenţia şi energia spre …soţul meu. Pentru cariera lui în politica mare! Într-un cuplu în care partenerii îşi înţeleg nevoile şi priorităţile, fiecare are momentul lui, şansa lui. Eu atunci am considerat că e momentul lui Horea şi l-am ajutat cu toată fiinţa mea şi experienţa acumulată în politică. Am făcut campanie pentru soţul meu, dar şi pentru colegii mei, în toate momentele electorale cheie. Acum cred că e rîndul meu! Am urmărit îndeaproape tot ce s-a întîmplat în viaţa politică, atît în Cluj, cît şi în ţară. În tot acest timp am învăţat mult din spectacolul politic ce ni s-a oferit în ultimii ani, am văzut greşeli pe care să nu le repet, dar mai ales am văzut nevoile românilor şi acesta e un motiv pentru care am reintrat în jocul politic,  acela de a-i ajuta pe oameni.
Rep: Cum credeţi că îi veţi putea ajuta pe clujenii din Colegiul 9, ce v-aţi propus să faceţi pentru ei?
E.U.: În primul rînd, vreau să subliniez că locuitorii din Colegiul 9 nu au fost niciodată reprezentaţi în Parlament aşa cum merită şi cum ar fi trebuit. Oamenii de aici sînt oameni mîndri, cu o istorie în spate, care s-au bătut pentru idealurile lor. Acum e momentul ca eforturile şi dăruirea lor de-a lungul istoriei să fie răsplătite cu aceeaşi monedă. Să fie reprezentaţi cu mîndrie în Parlamentul României, iar vocea lor să se facă auzită! E timpul ca moţii din Apuseni, urmaşii lui Avram Iancu, să fie reprezentaţi în Parlament de un român, un om care ţine la valorile româneşti, la tradiţii şi la prosperitatea neamului. Cînd am decis să candidez în acest colegiu, prima dată am vrut să ştiu care sînt problemele reale ale oamenilor de aici şi care sînt nevoile lor. Cele de zi cu zi, nu cele consemnate dintr-un birou, fără nici o legătură cu realitatea. Consider că îi pot ajuta, nevoile lor devenind proiectele mele.
Rep: Sînteţi femeie şi pe de-asupra orăşeancă. Ce vă face să  credeţi că veţi cîştiga lupta cu doi bărbaţi?
E.U.: În primul rînd, nu cred că sîntem un popor de misogini, care să-şi aleagă reprezentanţii pe criteriul că poartă pantalon sau fustă. Sînt convinsă că, dacă o femeie le inspiră încredere şi nu milă, vor merge fără rezerve pe mîna unei femei. Totul se bazează pe încredere! E drept că mai contează foarte mult şi  bagajul intelectual şi profesional  pe care îl are un candidat. Degeaba eşti bărbat, dacă tu nu te-ai putut ajuta pe tine însuţi în viaţă. Cum poţi să pretinzi că îi vei ajuta pe alţii? Eu, de felul meu, sînt o luptătoare şi, vorba aceea, ”nu mă dau pe cinci băieţi”! În al doilea rînd, e adevărat că trăiesc de mulţi ani la oraş, dar m-am născut şi am crescut la bunici, la sat. Am învăţat bunul simţ şi respectul faţă de semeni în sat şi le-am luat cu mine la oraş.
În copilărie şi în adolescenţă am întors fînul, am căpălit, am dat la vite, am mers cu vaca la păscut. Prin urmare, ştiu ce înseamnă să trăieşti la ţară, care sînt neajunsurile şi speranţele. Chiar dacă am devenit între timp orăşeancă, nu mi-am pierdut obiceiurile din copilărie şi adolescenţă: îngrijesc şi acum cu plăcere mica grădinuţă de acasă, unde am şi flori, dar şi roşii, ardei, cimbru şi pătrunjel.
Iar despre confruntarea cu doi bărbaţi, ce să zic? Pentru alegători e suficient că aceştia poartă pantaloni? Şi eu port din cînd în cînd! Şi se ştie în popor că bărbatul este capul, iar femeia este gîtul. Contează cum se mişcă gîtul, nu? Că altfel, capul rămîne înţepenit! Eu despre mine ştiu că sînt o persoană cu picioarele pe pămînt, muncesc mult şi nu mă dau la o parte cînd trebuie pus umărul, sînt motivată să îi ajut pe cei din jurul meu, pentru că ştiu că, dacă oamenilor şi societăţii le merge bine, şi mie îmi merge la fel. Pe lîngă umăr la muncă eu mai pun şi suflet, rigoare şi plăcere. Chiar îmi place să muncesc: cu mintea, dar şi cu mîinile! Încă ceva: am învăţat din familie că exact cît dai, atîta primeşti! Dacă în faţa oamenilor te duci cu vorbe mari, fără suport în realitate, cu ele te vei alege! Nu sînt în postura să fiu nevoită să mint, eu ce promit mă dau peste cap şi tot reuşesc să fac! În tot ceea e fac pun suflet şi muncesc cu plăcere şi conştiinciozitate, de aceea obţin rezultate. Cred că acestea sînt atuurile mele şi intenţionez să le valorific în activitatea parlamentară.
Rep: Concret, ce veţi face pentru aceşti oameni?
E.U.: Simplu: le voi reprezenta interesele, voi face lobby pentru rezolvarea problemelor lor şi voi negocia la sînge votul meu în Parlament pe proiecte care pot să-i ajute pe cei care îmi dau votul. Am cîteva proiecte pe care le voi duce în Parlament, simplu de pus în practică, care îi ajută pe oamenii din Colegiul 9, dar care pot fi generalizate la nivelul întregii ţări. Pentru că un parlamentar nu este doar al unui Colegiu, ci este parlamentar al României. Mă mîndresc cu faptul că fac parte din marea familie a USL, cea mai puternică forţă politică a României. USL are un plan de reconstrucţie a României – cu accent pe dezvoltarea mediului rural, îndeosebi a agriculturii –, program care se derulează deja încă din luna mai a acestui an, care a început odată cu preluarea guvernării. Toate măsurile luate pînă acum sînt garanţia faptului că promisiunile asumate în această campanie electorală se vor materializa, reparînd astfel nedreptăţile făcute de prea multele guvernări PDL. Anul 2012 este anul victoriei pentru USL. Am demonstrat-o cu ocazia alegerilor locale şi o vom demonstra şi acum, la parlamentare."

Adriana STUPAR

Sa fiti iubiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.