sâmbătă, 7 decembrie 2013

Mesajul Regelui Mihai adresat pungeştenilor şi autorităţilor

UPDATE: Se pare ca informația privind declarațiile Casei Regale s-ar putea sa nu fie reala. Eu am preluat de pe money.ro și sunt de acord cu acest mesaj indiferent ca este al casei regale sau nu. Oricum mi se pare un pic ciudat sa apară comunicate de presa false. In cazul Rosia Montana familia regala și-a exprimat clar opțiunea și anume de a nu se da drumul exploatării cu cianuri în actuala situație.


"Suntem profund întristaţi de situaţia din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui. La fel ca şi în cazul Roşiei Montane, nu avem cum să fim indiferenţi faţă de viitorul locuitorilor acestei aşezări", transmite Casa Regală a României."Susţinem eforturile pentru independenţa energetică a României, dar acest deziderat nu se poate realiza prin metode care sunt împotriva voinţei populare. Denunţăm folosirea violenţei împotriva cetăţenilor Statului Român. Facem apel la dialog, ca singură variantă pentru detensionarea situaţiei. Respectarea proprietăţii private şi dreptul de a beneficia de un mediu înconjurător nepoluat sunt concepte care nu pot fi ignorate", se arată în comunicatul Casei Regale a României.

Mesajul Regelui Mihai se încheie cu o recomandare pentru autorităţi: "Fideli principiului conform căruia suveranitatea aparţine poporului, considerăm că cetăţenii României trebuie să fie consultaţi şi ascultaţi în cazul oricărei decizii care le poate afecta dreptul la sănătate şi viitor".

by http://www.money.ro/mesajul-regelui-mihai-adresat-pungestenilor-si-autoritatilor_1256190.html#.UqD5c6vErco.facebook

Sa fiti iubiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.