luni, 13 octombrie 2014

Clujenii, în prima linie a luptei pentru restaurarea monarhiei

În perioada 26-28 septembrie 2014, a avut loc la Buşteni, cel de-al doilea congres al asociaţiei ALIANŢA NAŢIONALĂ PENTRU RESTAURAREA MONARHIEI. La eveniment au participat aproximativ 200 de persoane, membri din toate cele 17 filiale şi sucursale judeţene şi din Capitală, precum şi invitaţi din alte patru organizaţii judeţene în curs de constituire.


Clujul este unul dintre cele mai bine reprezentate județe în noua conducere a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM). Trei intelectuali reprezentativi fac parte din Consiliul de Onoare al ANRM. Este vorba de simbolul luptei anticomuniste, Doina Cornea, de celebrul actor Dorel Vișan, și de fostul director al departamentului românesc al Radio Europa Liberă, reputatul jurnalist Mircea Carp, originar din orașul Gherla.

La nivel executiv, doi clujeni, Mircea Miron, care este și președinte al ANRM Cluj, și Valentin Lungu au fost aleși vicepreședinți la nivel național. De asemenea, jurnalistul Claudiu Pădurean, redactor-șef al ClujToday.ro, a devenit membru în Comisia de Etică a ANRM.

”Clujul este un oraș care datorează foarte mult din evoluția sa membrilor Casei Regale a României. Sunt convins că clujenii nu vor rămâne datori și își vor manifesta recunoștința față de conducătorul legitim al României, Majestatea Sa, Regele Mihai I, și se vor alătura demersurile ANRM care vizează reluarea cursului istoric firesc al României, întrerupt brutal de instaurarea regimului comunist”, a spus Mircea Miron.

”Membrii Casei Regale a României se bucură de un profund respect la Cluj. Marea simpatie a clujenilor față de Casa Regală a României a fost manifestată în repetate rânduri. Ne așteptăm ca acțiunile ANRM să mobilizeze și pe viitor un mare număr de oameni, care sprijină ideea revenirii la monarhie constituțională”, a declarat Valentin Lungu.



Din Consiliul de Onoare al ANRM fac parte:
- Doina Cornea - publicistă și disidentă anticomunistă
- Flavia Bălescu – sora cea mare lui Corneliu Coposu
- Rodica Coposu – sora cea mică a lui Corneliu Coposu
- Mircea Carp, fost director al „Europei Libere",
- prof. dr. Nicolae Constantinescu – chirurg
- prof. ing. Nicolae Noica – profesor universitar, scriitor, om politic
- maestrul Victor Rebengiuc - actor
- Dinu Zamfirescu - membru al C.N.S.A.S
- Ion Caramitru - Director al Teatrului Național „I. L. Caragiale" București
- maestrul Dan Grigore - pianist al Casei Regale
- Oana Pellea – actriță
- Andrei Dimitriu, director al Filarmonicii „G. Enescu" București
- Gabriela Carp, critic de artă
- maestrul Dorel Vișan – actor și poet
- Lucia Hossu Longin – realizatoare tv, jurnalist, autoare „Memorialul durerii"
- prof. dr. Monica Pop - director al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.
- Carmen Tănase – actriță
- Mihai Anton Angelo Ricci – om de cultură
- Cristian Bădiliță - teolog și scriitor
- dr. Filip Lucian Iorga - istoric
- Ion Andrei Gherasim - director executiv al Fundației „Corneliu Coposu"
- George Tzipoia - artist plastic
- Ioan Paul Popescu - sociolog, fost deținut politic.

Un al doilea moment special al întâlnirii monarhiștilor l-a constituit flashmob-ul organizat duminică, 28 septembrie 2014, începând cu ora 14.30, în centrul oraşului Sinaia.
Pentru a marca cei 100 de ani care au trecut de la moartea Regelui Carol I, dar şi cu ocazia Zilelor Oraşului Sinaia, care a găzduit în aceste zile festivalul Sinaia For Ever, membrii ANRM au desfăşurat şi purtat prin centrul staţiunii un tricolor de 150 de metri lungime şi cinci metri lăţime, explicându-le totodată turiştilor şi localnicilor importanţa comemorării Regelui care a creat România modernă.



ALIANŢA NAŢIONALĂ PENTRU RESTAURAREA MONARHIEI se pronunţă pentru constituirea Parlamentului României în Adunare Constituantă sau pentru o procedură de revizuire a Constituţiei existente care să aibă drept scop pe deplin asumat schimbarea formei de guvernământ.
Sa fiti iubiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.