joi, 3 iunie 2010

“Democratia. De la Grigoriopol la Dorotcaia”


03.06.2010
Vineri, 4 iunie 2010, va avea loc Conferinta Centrului Ratiu pentru Democratie “Democratia. De la Grigoriopol la Dorotcaia”, sustinuta de Eleonora Cercavschi, laureata Premiului Ion Ratiu pentru Democratie (2008). Evenimentul se desfasoara la Biblioteca Centrala Universitara “Lucian Blaga”, Sala Ratiu (etajul II) incepand cu ora 14.30.
Initiativa Centrului Ratiu pentru Democratie sustine libertatea si respectarea drepturilor omului ca valori fundamentale ale societatilor democratice si recunoasterea pluralismului si a identitatii personale si de grup ca factori determinanti ai libertatii.
Eleonora Cercavschi este directoarea Liceului “Stefan cel Mare si Sfant” din Grigoriopol, presedinta si fondatoarea Asociatiei “Lumina” a Pedagogilor Transnistreni, pozitii prin care s-a remarcat ca aparator al dreptului la educatie in limba materna si a scrierii cu alfabet latin a elevilor din Transnistria. “Ca urmare a eforturilor de pastrare a identitatii tinerei generatii din Transnistria Eleonora s-a dedicat apararii si promovarii drepturilor omului, intelese ca notiune intrinsec democratica in termeni fundamentali precum alfabetul si limba”. (Paula Dobriansky, fost subsecretar de Stat pentru Democratie, Washington D.C., 2008).
Eleonora Cercavschi este laureata Premiului Ion Ratiu pentru Democratie pentru anul 2008, acordat la Washington D.C. de catre Fundatia Familiei Ratiu. Evenimentul este organizat la Woodrow Wilson International Center for Scholars in parteneriat cu Centrul Ratiu pentru Democratie.
Conferinta Centrului Ratiu pentru Democratie este organizata in parteneriat cu Biblioteca Centrala Universitara “Lucian Blaga” si Woodrow Wilson International Center for Scholars si sustinuta de Fundatia Familiei Ratiu.
Centrul Ratiu pentru Democratie este o organizatie non-profit care continua idealurile promovate de Ion Ratiu, cel care si-a dedicat intreaga viata apararii democratiei. Misiunea centrului este de a incuraja si promova, intr-un mod nepartizan, valorile si comportamentele asociate democratiei. Aceasta misiune este realizata prin proiecte si programe desfasurate la nivel local, national si international.
Sa fiti iubiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.