luni, 2 mai 2011

10 citate celebre ale Papei Ioan Paul al II-lea


A fost primul papă de altă origine decât cea italiană din 1522 încoace, iar pontificatul său, care a durat 26 ani (1978 - 2005) a fost al treilea ca lungime din istoria Bisericii Catolice, după cel al Sfântului Petru (37 ani) şi a lui Pius al IX-lea (31 ani). Unele dintre cele mai cunoscute declaraţii ale Suveranului Pontif au fost:
1. "Ştiinţa poate să purifice religia de erori şi superstiţii. Religia poate să purifice ştiinţa de idolatrie şi false absolutisme".
2. "Justiţia socială nu poate să fie obţinută prin violenţă. Violenţa omoară ceea ce ar trebui să creeze".
3. "Viitorul începe acum, nu mâine".
4. "Marele pericol pentru familii, în miezul unei societăţi în care idolii sunt plăcerea, comfortul şi independenţa, este că oamenii îşi închid sufletul şi devin egoişti. Cea mai rea închisoare este o inimă închisă".
5. "Războiul este o înfrângere pentru umanitate. El nu rezolvă problemele pentru care se ţine lupta".
6. "Tinerii sunt ameninţaţi...de folosirea demonică a tehnicilor de publicitate care promovează o înclinaţie naturală spre a evita munca prin promisiunea unei satisfaceri imediate a oricărei dorinţe".
7. "Libertatea nu înseamnă să faci ce vrei, ci să ai dreptul să faci ce vrei. Când libertatea nu are un scop, când nu ascultă de vocea conştiinţei, se întoarce împotriva umanităţii".
8. "Adevărata sfinţenie nu înseamnă ruperea, detaşarea de această lume, ci mai degrabă înseamnă să depui un efort pentru a aduce învăţăturile sfinte în viaţa de zi cu zi, în familie, la şcoală, la serviciu".
9. "O scuză este mult mai rea decât o minciună, pentru că o scuză este o minciună mascată".
10. "Omul care se adânceşte în scepticism şi relativism se depărtează, într-o libertate iluzorie, de adevăr".

Sa fiti iubiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.