vineri, 27 mai 2011

Tinutul secuiesc si varza-la-Cluj! De ce nu scapam de statuie? Oare nu mai bine o inlocuiam pe vremuri?

 Asist scârbit la loviturile mediatice ale liderilor maghiari care în disperarea lor cauta motive de cearta cu noi, romanii.
Astăzi consulul maghiar la Cluj, Szilagyi Matya, a avut nesimțirea crasa sa se adreseze autoritatilor romane cu niște remarci mai mult decât exagerate. Domnia sa considera ca plăcuta cu textul lui Iorga sporește conflictul interetnic.
Ii sugerez domniei sale sa se ocupe de problemele reale ale cetățenilor romani de etnie maghiara în relația lor cu statul ungar.
Mimica autorităților de la Cluj e de-a dreptul penibila. Domnul Apostu si echipa lui doar mimează o bătălie. Sunt convins ca în zilele următoare o sa zicem mersi dacă placuta rămâne pe jos. Consider ca ar trebui sa se pună problema dacă plăcuta sa mai fie amplasata sau nu și amplasarea ei sa fie pe soclul statuar și nu în bataie de joc pe jos. 
Domnule Apostu dumneavoastră ce puneți pe jos? Ce aruncați pe jos? Gunoaie, flegme si dușmani? Ce cauta plăcuta pe jos și nu unde a fost?
Mai curios a fost ca ambasadorul Ungariei la BucureștiOskar Fuzes, a cerut explicații autorităților romane cu privire la aceasta plăcuta. 
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, s-a declarat convins că se va reintra în legalitate în ceea ce priveşte amplasarea plăcutei cu un citat al lui Nicolae Iorga pe statuia lui Matei Corvin.

Tot în aceste zile problema din secuime devine o provocare. Pentru cei care nu știu steagul galben-albastru sta alături de tricolorul romanesc pe instituții oficiale, administrative. "Ordinarul" de Tokes Laszlo, împreuna cu alți colegi încearcă sa creeze o reprezentanta la Bruxelles a auto intitulatului Tinut Secuiesc. Este grotesc cum acest pastor ateu , pastor al prostiei și apostol al urii, a fost ales de cetățenii Romaniei. Cum se poate ca un ales al nostru, ajuns și sprijinit de Partidul Popular European( unde este membru și PDL), sa ajungă vice președintele parlamentului european, sa lupte împotriva Romaniei. Integritatea teritoriala e o problema grava .
 Avem precedentul Kosovo unde o provincie istorica a Serbiei s-a autoproclamat independenta pe motiv etnic. In acest moment aceasta fiind recunoscuta de 75 de tari membre ONU. De aceea atitudinea României de a nu participa la reuniuni statale unde președintele kosovar este invitat e de bun augur.
Tot în aceste zile se discuta de noua împărțire teritoriala în care se vor comasa 2-3 județe într-o singura micro regiune; si aici surpriza: Harghita, Covasna si Mureș formeaza o astfel de organizare teritoriala.
Acest fapt este continuarea politicii doamnei Elena Udrea de a recunoște "Ținutul Secuiesc" ca regiune turistica.
PSD încearcă sa ducă o lupta de unul singur în cadrul USL contra UDMR, iar PNL se pare ca adopta o strategie mai moderata, de altfel consider prost gândita. Probabil se va încerca o strategie ''bad cop-good cop".
Problema studierii istoriei si geografie in limba maghiara este cunoscuta si oricum nu mai intereseaza pe nimeni meciurile de imagine.
Este hidos si revoltător  ambiția PDL de a se agăța de putere și de a răspunde santajului maghiar. Tot ca urmare a acestei disperări de a avea majoritate parlamentara și de a urmării interese comune se încearcă si modificarea legii electorale. Proiectul de lege propune câștigarea din primul tur de scrutin a celui mai bine clasat în alegeri.
Astfel orașe ca Oradea, care au 40% maghiari, dar care nu au avut niciodată primar UDMR, vor avea, la fel cum orașe precum Cluj Napoca și Arad vor rămâne portocalii.
Nu consider ca deocamdată situatia este una alarmanta dar trebuie sa observam ca unele lucruri nu se fac la întâmplare, iar unii lideri maghiari știu bine etapele pe care trebuie sa le parcurgă spre calea ce o doresc. 
E buna stoparea acestor idei separatiste din fașa pentru ca probabil nu va mai fi mult pana la atacuri teroriste a unor organizații paramilitare care vor încerca independenta ținutului odata recunoscut adminstrativ.
Spania se confrunta cu astfel de probleme, create din autonomia excesiva a unor regiuni.
Știu ca unii zâmbiți la citirea acestor rânduri, dar eu nu vreau sa iau parte la astfel de compromisuri naționale si ma dezic de oricine va face asta.
Rușine UDMR, PDL și Basescu! Ne vindeți, ne batjocoriți , ne umiliți.....Dar nu-i nimic, vom fi din ce în ce mai multi și mai organizați ca sa avem grija sa nu ne scăpați






Sa fiti iubiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.