miercuri, 1 iunie 2011

ŢARA ARDE ŞI..... UDMR + PDL = LOVE



ŢARA  ARDE  ŞI.....

UDMR + PDL =  LOVE

‘Plăcuţele’ un pas sau o încercare a distragerii atenţiei cetăţenilor din România cu privire la problema Ţinutului Secuiesc ?



Ne exprimăm convingerea că jocul Primăriei de-a placuţele e o dovadă crasă a incompetenţei PDL-ului prin domnul Primar Apostu  faţă de şantajul U.D.M.R.
Considerăm că « Plăcuţa »  trebuie amplasată pe soclu şi nu pe jos. Cetăţenii din Cluj -Napoca nu au acceptat banii de la guvernul maghiar prin mijlocirea UDMR-ului. Propunem deschiderea unui cont în care clujenii vor putea plăti datoriile acumulate către UDMR şi Tokes Laszlo, datorii acumulate de domnul Primar şi Consilierii PDL.

Ţinem să vă amintim cursul ultimelor evenimente care au avut directă referire la « Plăcuţa » marelui istoric Nicolae Iorga pe soclul statuii lui Matei Corvin din P-ţa Unirii şi refuzul autorităţilor locale de a o amplasa în locul iniţial  :

·         Nume :       Szilágyi Mátyás
Functie :     Consulul maghiar la Cluj
Declaraţie : « plăcuţa cu textul lui Iorga sporeşte conflictul inter etnic. »
Opinie :      considerăm că ingerinţa Domniei Sale în această problemă nu este normală având în vedere atribuţiile unui Consulat.

·         Nume :       Oskar Fuzes
Functie :     Ambasadorul Ungariei la Bucureşti
Declaraţie : cere explicaţii autorităţtilor române (MAE) cu privire la această « plăcuţa. »
Opinie :      intervenţia unui Ambasador în astfel de probleme pare să fie sub nivelul onorific al postului iar această problemă priveşte direct locuitorii din Cluj -Napoca şi nicidecum  relaţia dintre Statul român şi cel ungar.

·         Nume :       Kelemen Hunor
Funcţie :     preşedinte UDMR şi Ministrul Culturii în România
Declaraţie : ameninţă cu eventualele consecinţe pentru PDL în caz că nu se realizează ‘intrarea în legalitate a plăcuţelor ‘
Opinie :    UDMR a transmis un mesaj clar de şantaj unui PDL incapabil să ţină situaţia actuală în frâu.

     De asemenea,  ţinem să vă amintim şi acţiunea Consilierilor judeţeni UDMR care au părăsit sala de şedinţe în 27 mai 2011, protestând astfel la amplasarea « plăcuţei lui Iorga ».
    Tot în aceste zile s-au amplasat plăcuţe în limba maghiară la intrarea în Cluj. Dacă se vor amplasa plăcuţe în limbile de circulaţie internaţională şi în cele de unde provin turiştii nu vedem nici o problemă Dar în scop justificat turistic şi nu demagogic sau iredentist.

    Cu părere de rău observăm că UDMR cu ajutorul PDL reuşeşte să pregătească ‘lovituri de imagine ‘ atât pe plan internaţional cât şi pe plan local. După discursul neinspirat al Premierului Viktor Orban constatăm cu regret încă o poziţie nefericită a Ambasadorului ungar  care a declarat următoarele : ‘ Nu am nimic de care să mă delimitez, nu s-a spus nimic in legătură cu Autonomia. Mesajul lui Viktor Orban a fost amestecat cu versuri din Sandor Petofi”.

 

   In data de 17 aprilie D-na Ministru Elena Udrea a declarat următoarele: „Harghita şi Covasna se pot promova sub numele de Ţinut Secuiesc.” Incercăm să ne oprim în a comenta această remarcă pentru că e evidentă intenţia Domniei Sale de a sluji interesele unora pentru rămânerea la putere.

 

   Tot în acest an se discuta învaţarea istoriei şi geografiei în limba maghiară.

 

   Chiar în aceste zile UDMR a dat un ultimatum PDL-ului de a îndeplini promisiunile ce ţin coaliţia prin Legea minorităţilor. Acest ultimatum va fi scadent până la sfârşitul lunii iunie 2011. Precizăm printre altele scăderea la 20% a pragului pentru folosirea limbii materne precum şi alte ciudăţenii.

Datorita acestui fapt Premierul Emil Boc va încerca să propună asumarea răspunderii şi pentru aceste legi pentru a fi sigur că disciplina de partid nu va da greş în folosul interesului naţional. Liderii PNL şi PSD vor propune în acest caz o Moţiune de cenzură pe Legea Minorităţilor în vederea căderii Guvernului BOC fără număr”.



  Recent a fost aprobat tacit un Proiect de lege de către Senat la iniţiativa UDMR-ului privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare.  De precizat că, iniţial, la data propunerii în toamna 2009,  această propunere era inoportună.

Această Lege împarte România în 16 regiuni, prin comasarea a 2 sau 3 judeţe (vezi figura). Coincidenţă sau nu o regiune este formată din :  Harghita, Covasna şi Mureş. Pericolul pregătirii unei recunoaşteri administrative e evident. Acesta trebuie stopat pentru a nu se ajunge la cereri de autonomie pe criterii etnice ca în cazul Kosovo. De altfel poziţia României de a nu recunoaşte Kosovo se referă la acest fapt. Totuşi practica internatională ne-a arătat că 75 de ţări membre ONU recunosc Autonomia kosovară.

 

   In data de 31 mai 2011 la iniţiativa europarlamentarilor maghiari în frunte cu Tokes Laszlo s-a deschis reprezentanţa „Tinutului Secuiesc”. Coincidentă sau nu, locaţia a fost primită de la statul maghiar şi se află în „Casa regiunilor maghiare de la Bruxells”!

Este inadmisibilă atitudinea domnului Tokes Laszlo raportat la atitudinea sfidătoare faţă de poporul şi autorităţile române. Până una alta domnia sa este cetăţean român ales de către cetăţenii români şi trebuie să apere interesele  tuturor cetăţenilor români. Urmărind avantajele doar a unei părţi prin neglijarea celeilalte, arată primitivismul în raport cu valorile europene de unitate prin diversitate.

Ţinem să amintim că Tokes Laszlo a fost ales ca Vicepreşedinte al Parlamentului European dar cu sprijinul UDMR, PDL şi a Partidului Popular European (PPE).

 

   Tot acum democraţia în România s-a mai stins un pic odată cu adoptarea alegerilor la primarii dintr-un singur tur de scrutin. Explicaţiile PDL cum că s-a hotărât pe raţiuni economice, ascunde de fapt avantajele UDMR şi PDL. În acest fel UDMR în localităţile unde are  20-30% va avea primari. Astfel oraşe ca Oradea, Satu Mare şi Tg. Mureş vor deveni fără mari lupte oraşe UDMR. Dacă alegerile locale din 2008 ar fi avut doar un prim tur de scrutin UDMR ar fi avut 18 primari în plus la nivel de oraşe iar PDL 31 în plus.

Astfel primari cu 25-30% din voturi, la o prezenţă de 50% va rezulta că primarii nu vor mai fi reprezentativi. Ei vor reprezenta doar 12-15% din electori. Aceasta nu mai e democraţie, aceasta e minoritatea mogulilor şi şmecherilor care au făcut bani din actuala guvernare. Datorită numărului mic de voturi necesare există şi riscul de fraudă şi cumpărare a voturilor de 2 ori mai mare la toate coordonatele, de fapt.

 

   Cerem UDMR să trăiască în armonie cu fraţii români şi să nu mai instige fracţiunile naţionaliste. Să fie responsabili şi să îşi amintească de zicala : „ Respectă ca să fii respectat!”. Considerăm poporul maghiar un popor cu multe calităţi cu care românii convieţuiesc de mult timp împreună. Apelăm şi la românii de etnie maghiară să nu intre în jocul liderilor UDMR pentru interesul comun al României în care cu toţii trăim şi ne-o dorim mai bună şi condusă de persoane cu adevărat elite politice.

 

   PDL trebuie să dea dovadă de înţelepciune şi să urmărească să oprească hoţia din această ţară. Incapacitatea lor de a veni cu răspunsuri la problemele economice şi la rezolvarea marilor cazuri de corupţie duce la pierderea susţinerii populaţiei. Din disperarea lor de cauză PDL nu a rezistat şantajului UDMR şi al lui Tokes Laszlo. Drogul puterii i-a creat dependenţa.

Domnule Emil Boc vă rugăm să demiteţi pe Ministru de Externe Teodor Baconschi pentru proasta gestionare a acestor probleme ce au ieşit la lumină în ultima perioadă.

Domnule Apostu, nu mai minţiti cetăţenii Cluj-ului şi rezolvaţi-vă problemele din PDL, de la Bucuresti,  faţă de UDMR. Convingeţi pe dl. Preşedinte Traian Băsescu, pe domnul Prim Ministru Emil Boc şi pe doamna Ministru Elena Udrea să renunţe de a mai fi şantajaţi de UDMR!

 

Spune si tu ce parere ai despre evenimante aici : http://www.facebook.com/UDMR.PDL

Cu respect,

Valentin Lungu




Sa fiti iubiti!

Un comentariu:

  1. Aurel Teodorescu2 iunie 2011 la 00:26

    Cetatenii de etnie romana din Cluj trebuie sa fie mai curajosi in afirmarea identitatii lor ca atare.
    Ungurii sunt fricosi de felul lor, ei devin curajosi numai atunci cand simt slabiciune. Ei nu sunt europeni si din aceasta cauza ei sufera de acest complex de inferioritate. Trebuie sa li se spuna asta zi de zi si ceas de ceas. Ungurul n-are voie sa se intinda mai mult decat pielea unui cal pe care a venit calare aici din stepele Asiei. Daca nu le place, inapoi, cu sovinism cu tot, in locurile de unde au navalit. Si punct! Deci, fermitate! Si se vor potoli.

    RăspundețiȘtergere

ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.