Lansată ca din tun la sfârşitul lui iunie, reţeaua de socializare Google+ a plecat pe urmele Facebook şi a atras deja peste 20 de milioane de adepţi. Asta nu înseamnă că respectivii utilizatori şi-au şters contul de pe Facebook şi rodul lui Zuckerberg e pe cale să "moară". Pur şi simplu G+ a apărut ca o alternativă promiţătoare pe care cei mai mulţi sunt curioşi să o încerce. Popularitatea pe care a dobândit-o într-un timp atât de scurt ne face să afirmăm că reţeaua Google este un produs de viitor.
Probabil că G+ ar fi avut acum şi mai mulţi utilizatori, însă accesul pe bază de invitaţie şi politicile de utilizare mai stricte, au tăiat din elanul celor "semi-interesaţi" şi au adus lume în general "bună" - persoane care nu se ascund în spatele unor pseudonime ciudate şi nici nu se deghizează în Superman sau, după caz, fotomodel Victoria's Secret.
Începutul e cel mai greu, aşa se spune despre orice în general. În cazul G+, afirmaţia e parţial adevărată. Spre exemplu, unul dintre inconveniente -faptul că pleci de la zero, singur în reţea, fără prieteni şi fără lăudători, se rezolvă în doar trei paşi.
Primul pas - importul de contacte din Gmail, Hotmail, Yahoo! Messenger. Se face direct din G+, categoria "Circles", secţiunea "Find people".
Al doilea pas este completarea cercurilor de interes pe baza sugestiilor oferite de Google. Sugestiile sunt generate de un algoritm similar celui de pe Facebook - persoanele recomandate sunt alese din cercurile celor adăugaţi de tine la primul pas, în ideea că prietenii prietenilor tăi ţi-ar putea fi dacă nu amici, măcar cunoştinţe. Şi tot aşa, lista de sugestii se lărgeşte din ce în ce mai mult până când nu vei mai avea timpul şi concentrarea pentru a studia fiecare profil în parte.
În fine, al treilea pas şi totodată cel pe care îl vom detalia în acest articol, este importul albumelor de fotografii de pe Facebook. Acest ultim pas nu se poate realiza momentan direct din Google+. Soluţia vine din afară, de la un programator care s-a gândit că puţini au răbdare să-şi recreeze zecile de albume adunate pe Facebook de-a lungul timpului. Vorbim despre "Move Your Photos", o aplicaţie gratuită, disponibilă în Chrome Web Store(https://chrome.google.com/webstore).
Aplicaţia "Move Your Photos" poate fi instalată şi utilizată doar din browser-ul Google Chrome. După instalare, în colţul din dreapta-sus al browser-ului va apărea iconiţa asociată. Daţi click pe ea şi autentificaţi-vă cu datele de cont de pe Facebook, apoi oferiţi accesul la informaţiile specificate.
Odată lansată aplicaţia, toate albumele de fotografii de pe Facebook vor fi detectate în mod automat. Aveţi posibilitatea să le alegeţi pe toate sau să le selectaţi doar pe cele care vă interesează. Albumele selectate vor fi importate în Picasa Web Albums (picasaweb.google.com), un serviciu online de photo-sharing similar cu Flickr.
După finalizarea importului, vă rămâne doar de verificat dacă albumele apar şi în Google Plus. Accesaţi categoria "Photos" şi apoi secţiunea "Your albums". Dacă totul a decurs fără erori, veţi avea surpriza să găsiţi acolo toate albumele selectate de pe Facebook. Este cât se poate de simplu şi comod. Astfel, cu cât aveţi mai multe poze de importat, cu atât economisiţi mai mult timp.
Acestea fiind spuse, aşteptăm şi o aplicaţie prin intermediul căreia să se trimită automat invitaţii către prietenii de pe Facebook sau, de ce nu, din alte reţele de socializare.
Direct din Google+ ne mişcăm foarte greu cu invitaţiile, deoarece trebuie să introducem manual fiecare adresă de e-mail. Şi mai bine ar fi dacă s-ar ridica această restricţie pe bază de invitaţii, momentan însă trebuie să ne descurcăm cum putem. După cum se mişcă lucrurile, este foarte posibil ca Google să ridice bariera şi să dea undă verde tuturor cât de curând.
(http://www.go4it.ro)
Sa fiti iubiti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.