luni, 29 decembrie 2014

(Hotel Univers T) CP: Proiect de excepție – tabără la Cluj, de Sărbători pentru 45 de copii și tineri care suferă de boli cronice de rinichi



Timp de 7  zile, 45 de  copii si tineri cu insuficiență renală cronică proveniți din 12 centre de dializă din toată țara,  îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate si Empatie Claudia Safta vor să uite  de boala cronică care îi macină, în tabăra „Speranța dăruiește viața”-In Memoriam Gabriela Miciu, o tănără dependentă de dializă care a încetat din viață în vara acestui în an, atunci când ambulanța cu care se deplasa  împreună cu verișorul ei, Viorel Bora, a fost lovită frontal de un tir care se deplasa pe contrasens.

„În intervalul 28 decembrie - 4 ianuarie acești tineri curajoși care luptă cu o demnitate extraordinară  pentru fiecare fărâmă de viață vor fi  răsfățati timp de 7 zile de personalul   Hotelului  Univers T cu mâncare bună și multă afecțiune, vor  petrece împreună  o noapte de Revelion de vis, suntem onorați că putem aduce o fărâmă de bucurie pe chipul unor copii atât de suferinzi și le mulțumesc colegilor mei din conducerea Hotelului  Univers T pentru sprijinul acordat acestor suflete nevinovate care luptă cu o boală necruțătoare”, a declarat Valentin Lungu, Manager General, hotel Univers T.



Pe toată perioada taberei copii și tinerii bolnavi vor fi antrenați în activități de recreere adapate  afecțiunilor de care suferă ,de specialiști pregătiți de Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Speranța” din București condusă de familia Gall Irina și Gall Marius, organizație „soră” care are în grijă copii dependendenți  de dializă din sudul țării.
 Aceeași organizație umanitară le-a făcut cadou tuturor copiilor dispozitive tip „tabletă” care să-i ajute pe aceștia să-și petreacă cât mai creativ și relaxant timpul în  lungile și chinuitoarele ore pe aparatul de dializă de care nu se pot despărți nici măcar în vacanță.

Tinerii suferinzi vor beneficia din partea organizatorilor taberei de serate speciale cu un program variat din care nu vor lipsi jocurile tip karaoke, demonstrațiile de Zumba, vizionarea filmului „Annie.”cu sprijinul Cinema City Iulius Mall sau întîlniri pe teme culturale cu scriitoarea Hanna Bota.


 Asociația DERZELAS va organiza în fiecare zi ateliere de pictură pentru copiii din tabără care vor să se bucure de câteva ore de recreere prin artă.
În data de 29 decembrie, începând cu ora 18, Lorena Someșan –nutriționista care a pregătit un Ghid de nutriție adaptat pentru pacienții cu insuficiență renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal- în cadrul proiectului „We Love Eating”, va susține un seminar interactiv.
Unul dintre cele mai importante momente ale taberei se va consuma în data de 3 ianuarie 2015, atunci când cu sprijinul primarului Turda, Tudor Ștefănie grupul de 45 de copii vor vizita Salina Turda.
Noaptea de Revelion va fi magică pentru acești copii, la granița dintre ani Asociația Kiwanis din Cluj le va organiza copiilor un foc de artificii dar și un moment cu încărcătură emoțională special, lansarea unor lampioane speciale în memoria celor patru tineri care au făcut parte din acest grup și care s-au stins în acest an: Daniela Liteanu, Miciu Gabriela, Viorel Bora și Delia Grădinaru.

Astăzi,  de la ora 19, reprezentanții mass-media sunt invitați la hotel Univers T, pentru a asista la un moment special, instructorii Zumba care au organizat Zumbathonul caritabil de la sfârșitul lunii noiembrie pentru a strange fondurille necesare organizării acestei tabere, vor socializa cu acești suferinzi și le vor oferi o demonstrație din cele mai populare piese de Zumba.
Artistul Bogdan Curta îi va încânta pe cei prezenți cu colinde tradiționale pline de căldura și emoția pozitivă a Sărbătorilor de iarnă.

Cei mai nevoiași dintre copii care sunt în tabără vor beneficia de cadouri consistente   provenite din campanile umanitare organizate cu ocazia Zumbathonului Caritabil din luna noiembrie , a Asociației DERZELAS, dar și din partea  omului de afaceri, Arpad Paszkany.

Tratamentul de care depinde supraviețuirea acestor tineri va fi asigurat pe perioada taberei de Clinica de Hemodializă Fresenius-Nefromed  Cluj-Napoca acolo unde, la interval de 2 zile tinerii cu boală cronică de rinichi se vor deplasa cu mijloace de transport speciale pentru ședintele de  hemodializă.

"Apreciez ca fiind cu totul remarcabila implicarea unor oameni  sufletiști ca: Lucian Știrban,  Ovidiu Țărmure, Gabriel Buciuman,  Claudiu Botea, Susan Daniel, Szasz Ervin, dr Ioan Pațiu, Tudor Ștefănie  pentru împlinirea unei dorințe fierbinți a acestor copii și tineri în suferință, aceea de a petrece împreună sfârșitul de an într-un mod în care boala și suferința cotidiană să poată  fi uitată măcar câteva zile.
Le transmit în mod public  acestor oameni, mulțumirile acestor copii deosebiți  care,  trebuie întâi de toate apreciați pentru modul exemplar în care tratatează lupta cu vicisitudinile vieții unui bolnav cronic.Sunt un model de demnitate în suferință pentru noi toți."  declară Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate si Empatie Claudia Safta

Tabăra „Speranța dăruiește viață” ar fi rămas doar un vis pentru acești suferinzi fără donațiile provenite din extraordinarul eveniment ZUMBATHON caritabil, „Împreună schimbăm vieți”  și fără sprijinul unor firme ca , BENTEL SISTEM,  ARHIMAR, RD CONS INVEST sau SAFEWAY IINTERNATIONAL.


 (Comunicat de Presă )


Sa fiti iubiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.