vineri, 17 iulie 2015

Paradoxul conducătorilor noștri - Video Adrian Cioroianu - Regina Maria a Romaniei



Cu ocazia lansării volumul „Maria a României. Regina care a iubit viața și patria”, autorul,

 Dl. Adrian Mihai Cioroianu, ambasador, Delegat permanent pe lângă UNESCO, numit recent de președintele României Klaus Johannis,  ne arata paradoxul conducătorilor României.     
 Istoria are o fata evidenta care ne arata, ca tarii noastre i-a fost mult mai bine cu un rege puternic, dar i-a fost rău cu un președinte puternic. 


Misoginismul istoric romanesc ne expune doar personalități masculine și exclude prezentele feminine marcante și recunoscute la nivel internațional cum este și Regina Maria a României.
O regină care era considerata cea mai frumoasa din Europa, o regina inteligenta, dar și o regina patriota care ii spunea mereu soțului ei rege, în timp de război: “Nu ne predam !”.
Ea este și o mama care și-a iubit copii necondiționat, deși Carol al II-lea încerca îndepărtarea ei din vita publica. Pana la vârsta de 25 de ani a născut de 6 ori, căsătorindu-se la doar 17 ani deși tatăl ei nu a dorit acest lucru. Romania era considerata o țară îndepărtata și barbara.
Modul în care Regina a promovat imaginea României, prin ia românească și nu numai, precum și activitatea dusa pe front pe tip de război, o face una dintre cele mai românce femei, deși nu s-a născut în Romania. Ea este o bogăție a noastră a tuturor, care a iubit aceasta țara și acest popor necondiționat.
Il admir foarte mult pe domul Cioroianu care împreuna cu invitații lui au recunoscut fără perdea respectul care îl au fata de Casa Regala a României și au recunoscut ca în Romania monarhia poate fi o soluție actuala. 
Si da... toți iubim viata. Asa este și Regina noastră care spre deosebire de unii conducători de astăzi sigur și-a iubit si țara nu numai viata. Am sa va expun aici un fragment video: 







Foto eveniment:




Link presa: 

Adrian Cioroianu, lansare de carte la Cluj: Regina Maria e figura stelară a perioadei interbelice din România

http://www.clujulcultural.ro/adrian-cioroianu-lansare-de-carte-la-cluj-regina-maria-e-figura-stelara-a-perioadei-interbelice-din-romania/

Coperta carte:




Editura Curtea Veche Publishing lansează la Cluj-Napoca, volumul „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria” de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina. Evenimentul va avea loc joi, 16 iulie,  ora 18.00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca (Palatul Banffy, Piața Unirii  nr. 30) și include o sesiune de autografe.

Volumul este primul titlu din noua colecţie de la Curtea Veche Publishing, „Regii şi reginele noastre”, ce cuprinde cărţi destinate copiilor despre figurile importante ale regalităţii româneşti. Vor prezenta cartea prof. univ. dr. Lucian Nastasă-Kovács și prof. univ. dr. Adrian Liviu Ivan, alături de autorul Adrian Cioroianu.
            Adeseori dincolo de fotografia unui rege sau a unei regine din manuale nu pare să fie nimic. O figură sobră, încărcată de responsabilitatea care-i apasă pe umeri şi de imperativul unui destin pus în slujba Istoriei. Aşa stau lucrurile şi cu regina cea mai iubită a României – Regina Maria. Copiii mai mari sau mai mici vor avea prilejul şi plăcuta surpriză să descopere că-n spatele personalităţii politice de prim rang se află o fetiţă care şi-a petrecut în linişte şi bucurie copilăria în Marea Britanie, o mamă iubitoare şi grijulie, o femeie devotată care s-a implicat direct pe front, încercând să aline suferinţa soldaţilor răniţi în luptă, un suflet generos şi blând. Regina Maria este şi acum un model de bunătate, înţelepciune şi cumpătare la care s-ar cuveni să ne întoarcem frecvent. 
Titlul este disponibil în magazinul online www.curteaveche.ro și în toate librăriile din țară la prețul de 39 lei.
Sa fiti iubiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.