marți, 11 iunie 2013

EXTRAORDINAR !!! Sixto RODRIGUEZ - American Zero, South African Hero


  Cu bucurie am descoperit în urma unui documentar de Oscar, un artist și o poveste interesanta. Un destin interesant al unui om din Detroit. Daca nu as fi trăit și eu acolo 4 ani, probabil ca nu as fi fost atent la documentar și nu m-as fi simțit nevoit sa scriu aceste rânduri.
   Cea ce este genial în povestea lui este ca deși a fost descoperit și a făcut un album în America prin anul 1970, cariera lui s-a stins și a fost nevoit sa lucreze în construcții ca muncitor.
    Cumva în Africa de Sud a ajuns un fenomen care se vindea inclusiv pe piața interzisa regimului de acolo și astfel a devenit un simbol și un erou pentru cei de acolo. Așadar : American Zero, South African Hero. Pana la urma cineva din Africa de Sud a încercat sa afle soarta idolului lor chiar dacă circulau zvonuri cum ca s-ar fi sinucis pe scena chiar în timpul unui concert. Dar surpriza a făcut sa dea de fiica lui Rodriguez și astfel minunea a început sa crească. Astfel în 1998 acest muncitor a cantat în fata la zeci de mii de oameni care îl adorau, iar el nici nu visa de fenomenul creat! Oameni care ii știau toate melodiile, oameni care ba mai mult ii știau textele!  A fost un concert epic, a fost un concert pe care și el știa ca nu se va mai repeta niciodată.

Este un fapt real :


Aici aveți piesa de rezistenta:

SUGAR MAN LIVE


              Rodriguez - Crucify Your Mind (Summer with Monika)



Ce poveste trista! Ce destin trist! Cum e oare când un cântec creat de tine acum 40 ani sa te facă mai cunoscut ca Elvis pe alta parte a globului fără ca tu sa știi? Sa trăiești în sărăcie pentru simplul fapt ca nimeni nu are contactul tău..... Si totuși m-a șocat naturalețea cu care acest om a ținut primul sau concert, primul sau concert în fata a zeci de mii de oameni care il priveau!
South Africa iți mulțumim ca l-ai ținut viu pentru toată lumea deși a fost o victima a fărașului comercial american.
Aici aveți piesa cu care a început concertul din 1998 live și se poate simții interacțiunea publicului, care practic a venit sa vadă dacă intradevar trăiește. O stafie .....:

Sixto Rodriguez - I Wonder [Live In South Africa 1998] 



Sa fiți iubiți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.