vineri, 10 aprilie 2009

Presedentia, usa din dos a Romaniei pentru casa regala?


O sa incep prin a va spune ca am fost si voi fi intotdeauna un regalist. Monarhia parlamentara creaza un echilibru, acea balanta care regleaza nebuniile partidelor si care de fapt reprezinta poporul in fata politicienilor, separand clar puterile in stat.
De multe ori ma intreb de ce atata ura pe familia regala! Dupa ce ca am fost si suntem prin natura firii noastre un popor de plangaciosi, care dam vina pe altii, pe contexte. De-a lungul istoriei pentru ca nu ne-o dus capul sa reactionam cum trebuie, si sa ne conducem singuri, au trebuit sa vina strainii sa ne dea o dinastie regala. Norocul nostru este ca am nimerit niste oameni adevarati: mandri, patrioti, mai romani ca unii dintre noi.
Cu ei am avut razboiul de independenta, unirea, razboaie mondiale. Au preferat, pentru binele tarii, sa-si renege natia nemteasca din sange si sa intoarca armele. Si-au schimbat religia. Si totusi prostia comunista a intrat in capetele la toti nepastuitii care au trait zeci de ani in comunism si care trec acum printr-o perioada de frustrari.
Si cu tot ceea ce au facut tot nu sunt buni! Dar oare de ce? Ma tot gandesc cat mai trebuie sa suferim. Alegem raul cel mai mic, nu ne implicam numai comentam.
Dar oare aceasta clona regala adoptata de familia regala merita sa fie acolo?
Nu stiu dar vom vedea sunt gata sa-l votez pentru prezidentiale. Mi-e sila de toti basestii, taricenii ,iliestii,becalii,vadimii si alte somitati de la televizor.
Voi intelege prin aceasta ca voi trimite un semnal la domnii care ne conduc sau ne-au condus ca ne-am plictisit si ca se putea mai bine. O fi si principele Duda actor nu numai militar, dar sa nu uitam ca americanii au avut si ei presedinte actor, si ca guvernatorul Californiei este si el un emigrant, un actor, unul cu accent, un 'terminator'. M-am plictisit de astia cu carti depre comunism. Astia care le inteleg pe toate. Ne trebuie ceva nou, dar totusi fara sustinerea politica a partidelor nu se va intampla nimic cu candidatura la prezidentiale.
Oricum chiar ma gandeam oare apare o alternativa? Se pare ca da si sunt gata sa o bag in seama. Asadar nu neglijati ci va documentati.




Sa fiti iubiti!

9 comentarii:

  1. Ma bucur ca si tu gindesti la fel ca era nevoie de o alternativa dar sa vedem cit de viabila v-a fi
    Eu inca mai sint in USA si sper sa revin in tara dar vazind atitea lucruri urite care se petrec tot mai stau si meditezi.Te ingrozesti ce vezi in viata noastra politica.Sa stii ca si daca nu sint un regalist inflacarat tot mai bine era daca scapam de comunisti si aveam si noi Casa rgala care nu e mai costisitoare decit o Presedentie
    Gheorghe Chnidris
    Detroit USA

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca povestim din nou.Am auzit ca ati fost in Ro ca jic baschet in fiecare joi Cu nepotu d-voastra.L-am tras de urechi ca nu mi-o zis sa bem o cafea:)
    Lumea tot timpul o zis ca nu e momentul.PAi le-am dat la toti o sansa si degeaba.Absolut otate partidele o guvernat!De ce nu si ei o data? Vedem ce iese. Oricum perioada e mai grea ca la altii din cauza la criza asta.
    Cat despre cheltuieli aveti dreptate. Vorbeam cu niste englezi.Si ei initial erau revoltati pt ca casa regala mai cheltuie dar sau facut cvalculele si defapt din turistii pe care ii aduce casa regala se fac mai multi bani!!E chiar profitabil!
    Acum no sa avem ca ei. Dar avem si noi palete obiceiuri care curiosii pot sa le vada.
    numai bine si sper sa mai povestim aici pe blog

    RăspundețiȘtergere
  3. E simplu sa vorbesti tu prietene, care esti mostenitor de multe bunuri si care speri ca prin venirea regelui ai putea sa ti le recuperezi de la cei care le-au intretinut si reparat pana acum, dar parerea mea este ca te inseli si visezi frumos.
    In primul rand Radu Duda desi are asa-zis sange regal este un securist care s-a vandut pe bani putini. Momentan el reprezinta Romania cica pe plan international dar sunt curios cum a facut acest lucru Pe la Polul Nord si prin insule exotice!?
    In ceea ce priveste cheltuielile intradevar istoria daca e speculata turistic poate aduce venituri dar de ce sa le aduca unei familii care nici macar nu are sange romanesc si care a fost impusa natiunii noastre.
    Tot ceea ce au realizat au pe spatele ceteanului roman. Daca ar fi fost atat de buni si drepti nu ar fi revendicat Pelesul care de drept a fost donat de Carol statului roman...

    In rest toate cele bune prietene si astept sa mai discutam pe blog

    Grig

    RăspundețiȘtergere
  4. Domule 'Grig' ...pt ca nu stiu cu cine vb!
    In primul rand va multumesc ca ati citit ce am scris si pt ca ati scris comentariu. M-ati atact direct si eu va voi raspunde la fel.Daca nu folositi cuvinte murdare voi pastra comentariile nu le voi sterge si voi continua polemica.
    O sa va raspund scurt pt ca nu am chef de polemici. Va rog sa va prezentati daca ma cunoasteti asa bine. Asa ar fi cinstit!

    Da-ti dovada de un mare tupeu si pot zice chiar nesimtire. Poate sunt cam dur, sarpele la piept se creste.Pe acest blog nu se expun chestii intime cu ar fii averile mele, pt vca fac parte din viata personala. Daca vi le-am spus personal asta nu inseamna sa va folositi de prieteni, care sunt sinceri cu dumneavoastra , si apoi ii atacati pe la spate!Va voi raspunde punctual si scurt. Poarca as fi citit mai un discurs a lui pres moldovei de curand sau a lui iliescu de mai demult. Aveti argumente clasice si neargumentate.

    1.proprietatile conficate de regimul comunism se restituie conform legii: adica 'in integra'.Legea exista si nu putem face din europa fara ea. Deci nu am nevoie de alte regimuri care sa-mi schimbe legile.Apoi aceste replici le-am avut de la cei care li-e ciuda ca nu au. Partea buna e ca atunci le fac in ciuda mai tare.Ca sa vezi poate va iau si eu masina ii fac servisu ma folosesc de ea, bag benzina si apoi vo dau inapoi peste 10 ani.O sa-mi multumiti ca am intrtinut-o si reparat-o. Cam asa si cu casele ce daca au fost luate de familiei mele si ca stramosii mei nu au fost niste betivi inculti si nu au putu strange nimic. Sau pierdut multe mosii prin bautura ,droguri si femei. Acesti domni care mi-au lasat mie una alta sunt 2 semnatarii ai actului de unire din 1918 dintre care si gheorge po de basesti!Astia chiaburii au facut unirea nu 'taranii'! Sa fim toti egali in prostie si avutie.V-as trimite peste prut si as lua altul inapoi!Va aparea si o carte despre familia mea poate o veti citi. Nu de alta ca va fii adoua. Prima a luat si un premiu in germania v-o recomand cu placere!
    ______________________________________________
    2.nu am de ce sa ma insel,toti visam ,si Ceausescu inpuscat era tot un vis...
    __________________________________________
    3. va lasati manipulatide povesti gen securisti...hartii de alea are si basescu si iliescu si toti ..poate noi doi nu avem..trebuie sa intelegem toti ceva ca fiecare e nevinovat, prezumptia de nevinovatie,pana se dovedeste ceva..avem si felit motanu si musca si altii mi si scarba desa...eu sincer sper sa nu aveti dreptate...
    _______________________________________________
    4. casa regala traieste prin relatia diplomatica de a reprezenta romania in aceste zile si in trecut si sunt convins ca a ajutat fara sa se bata in piept la tv. Cateodata si un ciai cu regina angliei conteaza,nu o sa dua exemple datele sunt si pe net cu raportul de activitate a casei regale. Nu sunt angajat ca avocat al casei regale, dar nici numi plac vorbele aruncatye in vant. Eu in articolul de mai sus imi exprimam pareri personale si nu faceam ca si dumneavoastra delcaratii asa directe, ca banuiesc ca nu aveti FBI sub comanda si stiti tot ce si cum fac altii.IN biagrafia de mai jos apar vizite in cateva zeci de tari.
    -----------------------------------------
    5. Casale regale in general nu au neaprat sange sau numai singele natiei de unde domnesc.
    Familiile regale de obicei sunt inrudite prin sange in toata europa.Asta ajuta la relatia dintre casele regale.
    Au fost cu sange romanesc dar nici unul bun nu a razbit romanilor si vecinilor.
    Au fost adusi ca nu erau solutii iar apoi cred ca a iesit bine!
    Nu inteleg ce legatura are singele? PAi io daca am un pic de polonez in mine insemana ca nu sunt roman?
    Toti cetatenii romani sunt romani.Am fost emigrant 6 ani in sua si mia ajuns porcariile de genu nu esti american esti fraier.Din fericire e punctul de vedere a celor simpli in gandire.
    Nu a fost impusa cu forta ci acceptate de catre parlamentul din romania pt a iesi din criza politica.
    -----------------------------------------------
    6. si cei care au realizat unirea tot cu ajutorul neamului au facut-o pe campia libertatii , dar fara ei nu era posibla mobilizarea si organizarea lor!
    deci nu o sa imputam acu la scoala ardeleana rolul in istorie folosindune de aceelasi rationament simplist.
    -------------------------------------------
    7.castelul trubuia lasat ,poate facut ceva vila de protocol. Viata e mult mai complexa decat discutiile ca cineva a lasat ceva statului se vede ca sunteti in necunostinta de cauza.Si nu va voi judeca pt asta.
    Cateodata anumite lucruri nu se pot recupera in natura si se despagubesc.Nici catelul bran nu trebuia dat inapoi? Acum merg turistii in camere goale ca niste fraieri au luat mobila!!!e bine asa?
    Nimeni nu a primit si revendicat nimic ce nu is e cuvine!
    Stati linisti ca nici eu nu o sa primesc mai mult decat am dreptul dar totusi mult mai mult decat aveti sau veti avea dumneavoastra vreodata.de ce? pt ca cu gandirea asta gen ION Iliescu(rationamente poarca la indigo),ati ramas in urma,si va veti pierde in complexe plin multimea grabita spre un zgarie nori peste 2 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  5. ps.: incercati sa citi de la liceu noile manuale de istorie si veti afla cu surprindere ca nu mai e istoria care a fost implantata de comunisti.Istoria e aceeasi doar cei care o scriu se schimba!
    Romanism nu insemna a apara falsele valori autohtone, ci inseamna a face bine pt tara! A duce un razboi de independenta, a intoarce armele in razboi,a risca totul pt altii!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur sa vad ca pe scena politica din romania apar si alti oameni.
    Daca stam sa analizam cat bine si cat rau au adus diversi oameni din istoria Rominiei vom vedea ca in zonele unde au fost turci tatari rusi lumea e mai distractiva mai lenesa si saraca iar in zona austro ungara a Romaniei, se mai distreaza lumea dar si munceste. Au sfintit locul, de la case de caramida nu chirpici sau lemn, pana la diverse ustensile casnice foarte utile. sunt oameni practici si asta imi place.
    Sper sa se mai schimbe balcanismul romanesc cu ceva mai bun, testat.

    Am iesit si noi prin Europa in ultima perioada si am vazut cum traiesc oamenii acolo. Nu-s nici bogati, nici saraci. Traiesc decent. Si nu sunt umiliti de bisnitzari de carton.

    Au confirmat asta muncitorii plecati la munca in Spania, Germania, Italia.

    Suntem oameni muncitori daca avem un sistem favorabil si capabil.

    Cred ca multe firme apreciaza muncitorii romani.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa este sunt intru totul de acord cu tine. E mai putin important ce a fost important este ce se va face. Totusi in limitele decentei din respect pentru cei nepastuiti de comunisti, in comparatie cu cei avantajati... Totusi nu intelegeam pe domnul 'Grig', ce treaba are cu replici de genu 'sange romanesc' si alte cele. Credeti ca mie imi convine ca nu suntem in strare sa facem treaba si singuri? Pai hai sa fim serosi, noi am ascultat de indicatiile UE , inainte sa fim primiti, nu e de la noi citire. Astazi cand circula asa bine informatia e o prostie sa fii original si sa descoperi America.Pentru ca o sa ai surpriza sa o vezi descoperita desa. Asadar sunt atatea tari din Eu , de la care putem copia sisteme gata testate. Ma refer aici la justie in primul rand si apoi si la inatamant si de ce nu la altele.
    Va multumesc cu respect
    Valentin

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi primul rand imi pare bine ca am reusit sa va captez atat de usor atentia... sincer, nu asta era intentia mea! Itamplator chiar nu te cunosc si ce am scris am mers efectiv, intuitiv...
    Ma bucur ca ai proprietati si sa le folosesti sanatos tu si mostenitorii tai.
    In ceea ce priveste istoria crede, o cunosc si cea adevarata chiar... Si din actualele manuale degeba inveti nu totul este adevarat si ft mult este lasat la limita interpretarii.
    Sangele nu e totul intradevar dar unele din cele mai mari realizari ale noastre in istorie au fost facute de domnitori romani si daca e asa chiar prima unire a fost facuta de un roman..., dar sa revenim la subiect aducerea familiei regelui in Romania a fost pentru a garanta stabilitatea politica locala, dar mai ales in relatiile internationale interstatale nu pentru calitatea lor deosebita de conducatori...
    Am citit documente la care sinceri tu doar visezi despre aspecte ale vietii lor si crede-ma ca ai ramane surprins de ce fapte "demne de un rege bun " au facut aceasta familie regala.
    Nu neg ca au si realizari dar trebuie sa fim realisti sunt doar oameni si fac si greseli.
    In ceea ce priveste ajungerea la Presedintie Romaniei a lui Radu Duda nu cred ca mai poate aduce ceva bun statului si vietii noastre actuale. Contextul politic este mult prea complex la nivel mondial pentru a mai pute schimba ceva. Da oricum sper sa nu te imbeti cu apa rece si sa traiesti in realitate...

    In ceea ce priveste lupta ta personala cu mine sau oricine te contreaza putin cred ca pui prea mult patos si poate intr-o zi o sa suferi un atac cerebral sau de cord... Doamane fereste!, nu iti doresc asta, fac precizarea asta pt ca tu sa nu cosideri ca am din nou ceva cu tine.

    In rest toate cele bune si sper sa mai dezbatem subiecte interesante..

    O zi plina de succese
    al tau prieten
    Grig

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma indoiesc ca nu ma cunosti si ai nimerit-o cu proprietatile. Nu o sa ma apuc si o sa zic ca am mai multe cunostinte ca tine. Ma bucur ca le ai. Oricum normal ca sunt oameni obisnuiti la fel ca mine si ca tine. La fel e orice conducator. Trebuie sa intelegi ca, casa regala e o institutie nu o adunatura de sange in niste piele. La fel cum presedentia e tot o institutie. Iti reamintesc ca au fost mai multe uniri si nu ma refer la Mihai Viteaza. Acest blog e pentru ca imi plac aceste discutii si lumea mai discuta cu mine, si de multe ori mi-e lene sa ma to repet si asa citeste lumea.
    Trebuie sa te felicit pentru ca ai schimbat stilul de abordare si de exprimare. Asa pot sa comunic cu tine. Si iti multumesc in primul rand ca ai citi ceva pe aici si ca ti-ai dat cu parerea.
    Probabil ca par eu naiv la 28 de ani. Chiar si asta e mai putin important. Ne spunem parerea, in definitiv de asta am facut acest blog. Sa povestesc cu lumea despre problemele de zi cu zi, care mi se par importante. Tu ai inceput atacurile asupra mea si mai luat peste picor. Eu sunt calm, dar cand am impresia ca se incalca o masura ma aprind, vad rosu si scot pistolul.
    Printre altele sunt convins ca nu va iesi Radu Presedinte si ca e o campanie de imagine care va fi folosita pe viitor. Pana acum am votat in Sua si am fost nevoit sa dau votul nul, din lipsa de candidati. Eu am fost incantat de alternativa, pentru ca chiar ma gandeam ce fete noi o sa apara. Pentru mine candidatura lui a fost o surpriza placuta. Am inceput acesta articol prin a spune ca sunt regalist. Deci nu trebuie sa ascund,sa demonstrez sau sa sa incerc sa par obiectiv. Asta sunt eu. Tot timpul am vorbit de institutia monarhica, care mi se pare o solutie si nu am dat nume. Oricum unirea de la 1918 a fost importanta,precedata de razboiul de independenta.
    In privinta istoriei axact asta ziceam si eu, ma bucur ca suntem in acord.
    Ai drrptate din nou au fost facute de domni romani,cetateni romani, cu nume nemtesti.
    Ma bucur ca aceste polemici sau transformat in dicutii normale.
    Te rog sa nu uiti ceva. eu resect parerea altora , te rog fa si tu la fel cu a mea , chiar daca nu esti de acord intru totul sau deloc. Una e sa ducem o discutie normala si sa incercam sa demonstram ceva divergent si alta e sa ne atacam .
    Asa pe viitor daca vrei sa ma enervezi iti spun mai multe despre mine.Ca sunt regalist ai aflat. Eu am fost in PNTCD,acum cred ca simpatizez PNL. Sunt catolic, mai exact greco-catolic, si maine ma duc la Sacalaia la pescuit, sa inceca sa prind ceva stiuci.
    Bafta si sarbatori fericite, tie si familiei tale.
    ps.:poate mai zici si tu ceva de tine....

    RăspundețiȘtergere

ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.