joi, 7 iulie 2011

Oare cati dintre voi stiu ce s-a intamplat in 2011 in data de 19 iunie?

Deși ziua de 19 iunie 2011 a fost de ceva vreme am fost in cumpănă sa scriu sau nu ceva.
Pana la urma am zis ca trebuie sa amintesc de ea și de ultimul an. In 19 iunie nu s-a întâmplat nimic înafara faptului ca am împlinit 31 ani.
Daca iau la socoteala ce s-a întâmplat in ultimul an pot spune ca nimic din punct de vedere financiar. Daca este sa o iau spiritual cred ca am punctat de câteva ori :)
Facebook mi-a dovedit ca și multi dintre noi deși avem in jur de 30 de ani suntem parte a generației facebook mai tânăra, de 16-20 de ani. Si eu am mii de prieteni pe Facebook si drept urmare și acțiunile mele au fost apreciate și promovate tot aici. Pot sa spun asta pentru ca sunt 'modest' :))
Personal consider ca modestia este o prostie dacă nu e folosita când trebuie. Aici nu ma refer sa fii smecher, aici ma refer sa știi sa iți atingi scopurile măcar din punctul tău de vedere cu o conștiință libera și corecta.
Am fost profund impresionat când am văzut ca peste 300 persoane mi-au transmis urări numai de bine pe 'wall' la Facebook sau mesaje tot acolo. Le ele mai adaug familia și prietenia apropiați care au ținut sa ma sune sau sa ne întâlnim personal. Eu zic ca e bine.
Financiar pot spune ca a fost un an destul de mediocru. Spun asta în comparație cu ultimii ani și nu situația mea in sine, de care as fi ingrat sa ma leg când ma compar cu oameni 'casual' din țara asta draga noua tuturor.
Totuși spiritual poate a fost unul din cei mai buni ani. Aici ma refer la ultimii 5 ani de când m-am întors in Romania. Dupa 6 ani de exil in SUA timp in care nu am fost deloc in Romania și locul despre care probabil voi scrie o carte la câte s-au întâmplat pe acolo.
Primul lucru pe care îl voi menționa si cel mai important este nașterea primei mele fetite, sanatoasa și ea și mama ei (soția mea Simona). Am aflat și eu ce însemna sentimente părintești si poate ii înțeleg mai bine și pe părintii mei. Este un   lucru deosebit și va recomand la toti: Peace! Make Love! Have Kids! :).  De asemenea am avut onoarea sa am alături la botez peste 90 persoane.
Apoi pot spune ca am fost nasul la o fetita din SUA care a venit in Romania special pentru botez (mama românca și tatal grec). Din nou un lucru de care sunt onorat când mi se cere. Pana acum este al 3 lea îngeraș care am avut aceasta onoare de a-l creștina.
Daca în anii trecuți am reușit sa fac donații pentru diferite cazuri medicale, având în vedere starea economica mai buna, in acest an am ajuns sa intru in contact cu lumea ONG-urilor in cadrul campaniei pe care o coordonez : "Cartea ta, Lumina in Basarabia!". Am reușit sa strâng multe cărți, 7000 volume și 16 mii reviste noi pentru copii. Ele vor ajunge in Basarabia la anumite școli si biblioteci raionale. Din păcate din motive financiare legate de transportul lor acțiunea nu s-a putut concretiza, dar anul acesta sper sa ajungă unde trebuie.
http://valentinlungu.blogspot.com/2010/12/cartea-ta-lumina-in-basarabia-17.html
Tot in acest timp am fost ales vicepreședinte la organizația judeteana de tineret a PNL Cluj (TNL Cluj). Nu vreau sa intru în alte detalii pentru ca sunt convins ca acest subiect pentru multa lume nu înseamna nimic, dar pentru mine a insemnat aprecierea unor colegi pentru contribuția adusa.
http://valentinlungu.blogspot.com/2011/02/alegeri-05022011-tnl-cluj-revista.html
Tot la planul politic sunt mândru ca sunt primul pe Cluj si locul 2 pe tara la programul '2012 pentru 2012'. Desi nu toți colegii s-au implicat cum ar trebui. Pana la urma reușind sa strâng 600 semnături am testat și prietenii, si cunoscuții.
http://2012.tnl.ro/top-100-sustineri.html
A fost o selecție naturala ca în regnul animal. Cu multe surprize plăcute, dar și unele neplăcute.
Cine vrea ma mai poate susține aici :
http://2012.tnl.ro/judete/cluj/lungu-valentin.html
As mai vrea sa precizez și marsul organizat in 25 iunie 2011 împotriva lui Băsescu, apropo de declarațiile la adresa majestății sale Regele Mihai I al României.
http://valentinlungu.blogspot.com/2011/06/video-marsul-rusinii-impotriva.html
Nu in ultimul rând, am terminat și un master in 'Amenajare și dezvoltare turistica'. Ce vreau sa precizez este doar ca specializarea aleasa mi-a permis sa prezint o lucrare făcuta cu drag pe tema unei pasiuni mai vechi ale mele: pescuitul.
In ultimul timp am încercat sa reinviu acest blog. Traficul neașteptat de mare mi-a dat încredere și sper la anul sa am și mai multe sa spun.
Ar mai fi probabil și alte lucruri de precizat, dar m-am oprit la unele care mi-au ocupat ceva timp din viata.
Așadar ma simt obligat sa ii mulțumesc sincer soției mele Simona ca m-a suportat cu stoicism, eu ocupându-ma  de unele lucruri în afara familiei.
Așadar dacă ar trebui  sa trag linia a fost un an bun și sa-i mai dam încolo de bani. Am descoperit ca se pot face lucruri importante și fara bani. Poate și aceasta criza economica are rolul sau: a oprit desmatul și a unit lumea!
Știu ca lauda de sine nu miroase a bine, dar eu vreau sa arat ca prin lucruri marunte putem trezii emoții celor din jur mai importante decât un pahar de tărie sau o prăjitură. Este important sa avem valori sa luptam pentru ele și acest fapt ne va da energie. In vremuri  de cumpăna, materialul nu mai contează, iar spiritualul domnește cu lejeritate peste noi.
Regrete ar fi mai multe, dar ma voi rezuma doar la unele lucruri obișnuite. As fi dorit mai mult pescuit, mai mult poker, mai multe vacante, sa fi avut inspirația sa mai scriu poezii s.a.m.d. .

Ca o concluzie nu sunt modest și daca și la anul voi face la fel de multe lucruri..... când voi îmbătrâni le voi pierde sirul și voi fi o persoana fericita și mulțumita.
Va mulțumesc
Cu respect
Valentin Lungu
și nu uitați:
Sa fiti iubiti!

2 comentarii:

  1. Pai la multi ani Valentin si fie ca orice plan pe care inca nu l-ai dus la bun sfarsit sa se transforme intr-o realizare si orice plan viitor sa duca la succes sigur !

    RăspundețiȘtergere

ATENTIE:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
Autorii articolelor de pe acest blog isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.